Що не можна робити при вирощуванні помідорів

У цій статті поговоримо про вирощування томатів. Чого не можна робити при вирощуванні томів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

  1. Жирний, добре удобрений органічними добривами грунт для помідорів строго протипоказаний. Також не можна при посадці розсади заправляти лунки гноєм або пташиним послідом. Інакше рослини почнуть жирувати на шкоду плодоношення. До того ж такі підживлення рослини схильні до захворювань фітофторозом.
  1. Не підгодовуйте томатні рослини розчином коров’яку частіше, ніж 2-3 рази за сезон. Це тільки шкодить їм. Пам’ятайте, що краще недогодувати, ніж перегодувати.
  2. Як і надмірне внесення органіки, так і надмірне внесення сечовини для томатів шкідливо. При посадці розсади, не кладіть сечовину в лунки і часто не поливайте нею посадки – томати цього не люблять. Якщо вже й виникне така необхідність обприскайте листя томатів розчиненої у воді сечовиною в пропорції: 1 ст. ложка на 10 л води.

Як підгодовувати томати?
Першу підгодівлю томатів, висаджених у відкритий грунт, найкраще провести в кінці травня або першій декаді червня з розрахунку 1 ст. ложка нітрофоски, півлітра коров’яку, 1-2 таблетки мікродобрив, 0,5 ч. ложки борної кислоти на 10 л води. Під кожен кущ виливають по 1 л приготовленої підживлювальної суміші.

Другу підгодівлю найкраще провести на початку липня наступним складом: 1 ст. ложка сульфату калію, півлітра коров’яку, 1-2 таблетки мікродобрива на 10 л води. Поливають також по 1 л підживлювальної суміші під кущ рослини. З другої декади липня треба припиняти підгодовувати рослини, а поливати тільки в міру необхідності, не допускаючи різких перепадів вологості грунту. З додатковою підгодівлею і поливами більше нарощується листова поверхня рослин і затримується визрівання вже утворилися плодів.