Що робити, щоб листя ваших огірків не жовтіло

Мабудь кожен городни вирощує на своїй грядці огіркиі це не дивно, адже це офоч з якого можна приготувати багато смачних страв.

Хочемо поділитися з Вами декількома рекомендаціями по вирощуванню огірків, щоб вони були здоровимми і гарно плодоносили.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

Рекомендації, щоб не жовтіло листя огірків

— Після появи сходу у фазі 3-4 листочків огірки потрібно обробити наступним складом: у відро води додати 30 крапель йоду, 20 г господарського мила і 1 літр молока. Обприскування таким складом можна проводити приблизно через кожних 10 днів.

— З вечора замочити булку хліба у відрі води, вранці розім’яти хліб додати маленьку бульбашку йоду і побризкати огірки, 1 л. рідини на відро води (що залишилася зберігаєте в пляшках в підвалі). Цим розчином можна обробляти раз в дві неділі і до осені огірки, бадилля збережуться зеленими.

— 2 л. сироватки молочної на відро води і 150 гр цукру. Після цих обробок знову утворюється зав’язь і на перцях, і на огірках.

— Взять 0,7 л. банку цибульного лушпиння насипати в 10 літрове відро і довести до закипання, зняти, закрити кришкою і настоювати 12 -14 годин. Процідити, віджати лушпиння і дати відстоятися. На 2 літри настою – 8 літрів води. Добре (рясно) обприскати всі листочки і з нижнього боку, а також обприскати і пролити грунт.

— Відрегулюйте полив, можливо огіркам не вистачає води.

— Спробуйте побризкати молочною сироваткою: 1л. сироватки. на 5л води.

Ось такі не складні прийоми, дотримуючись їх, Ви зможете отримати гарний урожай огірків на своїй грядці.