Як правильно пасинкувати помідори, щоб вони гарно плодоносили

Пасинкування один з найважливіших етапів при вирощування томатів. І Кожному городникові потрібно знати як правильно це зробити щоб не нашкодити рослині.

Для початку розберемося що таке пасинки і для чого їх потрібно видаляти. Пасинками називають бічні пагони на головному стеблі куща, вони утворюються в пазухах листків. Вони досить швидко розвиваються утворюючи нові стебла це негативно позначається на якості врожаю. По-перше грядка виходить сильно загущена що може привести до утворення грибкових хвороб. По друге на утворення нових пагонів і листя рослина витрачає основні поживні речовини, і на утворення плодів сил майже не залишається. Так плоди будуть утворюватися, але вони будуть дрібними та й дозріти вони не встигнуть від не хватки харчування. З цього потрібно без жалю видаляти пасинки з куща. Ось кілька порад як це зробити правильно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука правди

4 правила правильного пасинкування

1. Перші пасинки з’являються з утворенням перших квіток, і тут важливо правильно вибрати головну втечу, на перший погляд це рівнозначні пагони. Потрібно уважно розглянути стебло, пасинки утворюються під квітковим стеблом, ось цю втечу і потрібно буде видалити.

2. Чим раніше ви знищите пасинки тим більше рослина отримає потрібні йому речовини, тому не зволікайте з цим. Та й видалення молодих паростків кущ переживе не так болісно як якщо видалити вже розвинене стебло.

3. Проводити огляд і при необхідності видаляти пасинки потрібно як мінімум раз на тиждень. Видалення пасинка не дає гарантії що він знову не почне рости, так як в пазусі листа знаходиться спляча брунька, вона то і може знову пустити паросток.

4. Важливо правильно провести пасинкування. Зайнятися цим краще з ранку в сонячну погоду, так як при дощовій погоді на місці видалення пасинка може розвинутися інфекційне захворювання. Видалення найкраще робити руками, затиснути паросток на відстань приблизно 5 см. І акуратно зігнути пасинок в верх потім в низ, він з легкістю відламається. З приводу утворених ранок турбуватися не варто, вже до вечора вона затягнеться і шкоди кущу не принесе.