Як правильно підготувати грядки під огірки, щоб отримати щедрий урожай

Відмінна врожайність огірків залежить від багатьох факторів. Один з найбільш важливих – правильна підготовка грядок навесні. Правильно підійшовши до даної процедури, ви забезпечите якісне зростання, розвиток огірків, досягнете першокласного плодоношення. Розглянемо в нашій статті основні поради досвідчених дачників.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Підготовка канавок

Підготовка грядок проводиться за пару тижнів до посіву насіння. Підготуйте канаву глибиною близько 40-50 см. Покладіть гній і шар родючого грунту, товщиною 10-15 см. Потім, прикрийте канаву поліетиленом. Гній можна замінити перегноєм, перепрілою тирсою або листям.

За кілька діб до посіву насіння, вони змішуються з парою ст. ложками суперфосфату і склянкою деревного попелу. Суміш з насінням рівномірно вноситься в канавку, зверху висипається шар суміші прілої тирси і перегною. Потім грядки перекопують.

Полив грядок здійснюється живильною рідиною. Для її приготування, покладіть 1 ст. ложку гумата в 5 л води. Цього об’єму достатньо для 1 м2. Щоб грядки Підігріли, вони прикриваються плівкою. Також рекомендується поливати землю гарячою водою.

Цей варіант підготовки грядок особливо актуальний для піщаного і глинистого грунту. Також така підготовка підійде для лужного або вапняного грунту з малим вмістом заліза. Якщо грунт родючий, застосовувати цю підгодівлю не обов’язково.

Підготовка лунок

Посів може проводиться і в невеликі ямки. У них вноситься 1 ст. ложка кісткового борошна, 1 ч. ложка аммофоскі, трохи подрібненої яєчної шкаралупи. Перед посівом насіння, суміш добре поливається водою. Зверху укладається шар мульчі з соломи, тирси або сіна.

Для підгодівлі застосовується розчин з коров’ячого посліду. Також можна використовувати живильний розчин з 30 грам суперфосфату, 20 грам сечовини, 10 г сульфату калію. Всі речовини розчиняються в відрі з водою. Цього об’єму достатньо для 1 м2 грунту. Внесення добрив здійснюється 3 рази за сезон.

Для запобігання гнилі кореневої системи, покладіть в 10 л ємність з водою 3-4 таблетки гліоклодіна.

Правильна висадка огірків в канавки або лунки, застосування поживної суміші, забезпечує якісне зростання, розвиток кореневої системи, покращує стан культур, підвищує ймовірно отримання безлічі здорових, смачних, хрустких огірочків.