Як приготувати торт «Прага» щоб всі ахнули. Ділюся рецептиком.

Як приготувати торт «Прага» щоб всі ахнули. Ділюся рецептиком. Обов’язково спробуйте.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Біг Пес

Інгредіенти для тіста:

У мене прямокутна форма я випікаю 1 корж і розрізаю його на 3 або 4 рівні частини:

—  0.5 ст. цукру.

—  2 яйця.

— 200 г. сметани (15-20%).

— 1/2 банки згущеного молока.

—  50 г. темного шоколаду (75% какао).

—  3 ст.л. какао.

— 1 ст. борошна.

— 1.ч.л. розпушувача.

— ванілін.

Для крему-глазурі:

— 100 г. вершкового масла.

— 1/2 банки згущеного молока.

— 50 г. темного шоколаду (половину тієї плитки, яку використовували в тісто).

Сиропу для пропитки коржів:

— 3 ч.л. з гіркою розчинної кави.

— 3 ч.л. цукру.

—  1/2 ст. кипятку (або гарячої кип’яченої води).

 — 1 ч.л. коньяку (за бажанням).

Приготування: 

Яйця з цукром збити в піну, додати сметану, згущене молоко, розтоплений на водяній бані шоколад і какао. Ще раз збити. Борошно, розпушувач і ванілін змішати, просіяти. Додати в тісто і перемішати ложкою (не міксером). Випікати при температурі 180 градусів. Готовність пробувати зубочисткою.

Крем-глазур:

Масло розм’якшити при кімнатній температурі, додати згущене молоко і розтоплений на водяній бані шоколад. Збити все за допомогою міксера. Має вийти кремо-подібна  блискуча глазур.

Сироп для коржів:

Щоб приготувати сироп потрібно просто перемішати всі інгредієнти, щоб розчинилися.

Тепер збираємо тортик. Кожен корж просочуємо сиропом і промазуємо кремом-глазур’ю. За бажанням  перед тим, як  покласти глазур можна змастити корж тонким слоєм абрикосового варення, а потім глазур’ю. А після ставимо в холодильник. Можна прикрасити грецькими горіхами.

Не вдається скопіювати.