Як швидко і легко відмити зсередини баклажку від забруднень.

Для багато кого ця проблема є непростою. Отож пропонуємо статтю як ефективно відмити пляшки від бруду.

Від довгого зберігання вода в баклажки може «зацвісти».

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Посад”

Зарослі п’ятилітрові пляшки можна без жалю викинути і купити нові. А бутлі по 20 літрів? Тут складніше.

Цією баклажки ми користуємося вже кілька років. І, як бачите, вона чиста. Але багато хто просто не знає, як очистити баклажки для води.

Цей спосіб дуже старий і давно відомий, але від цього він не став менш дієвим.

Для того, щоб зсередини відмити до блиску баклажку для води, нам знадобиться яєчна шкаралупа і сода. Звичайна харчова сода.

Кальциновану соду брати не радим. Хоча вона очищує краще.

Шкаралупу подрібнюємо руками (приблизно жменю) і поміщаємо в баклажку. Можна брати шкаралупу як від сирих, так і варених яєць. Дрібнити в порошок не треба. Фрагменти шкаралупи приблизно 0,5 см.

Готуємо содовий розчин. На літр теплої води берем 50 г соди. Виходить 5% розчин. Такий розчин не тільки чистить, а й дезінфікує. Для дезінфекції досить 2% розчину, але нам потрібно очистити забруднення.

Розчину наливаємо стільки, щоб покрити дно. Адже дно зазвичай найбільше страждає. П’яти літрів зазвичай буває достатньо. Ми залишаємо на пару годин відмокнути.

Після цього інтенсивними рухами починаємо бовтати вміст по колу. Шкаралупа починає дряпати стінки і відчищати їх від бруду.

Баклажки доводиться періодично мити.

Збовтуємо до задовільняючого нас стану бутлі. Якщо пляшка заросла сильно, може знадобитися багато часу. Але на виході пляшка буде сяяти первозданною чистотою. Шкаралупа не дряпає стінки і легко видаляється з пляшки.

Спосіб цей добре знали і з успіхом застосовували наші бабусі.

Можна шкаралупу замінити великим піском. Але пісок хороший для скла, а пластик, пісок буде дряпати.