0.5 кг борошна, 1 склянка кефіру і 2 яйця для найпростіших пиріжків на кефірі
Тісто на кефірі завжди виходить м’яким і пишним, воно довго зберігає свіжість і не вбирає в себе багато соняшникову олію. Начинку використовуйте будь-яку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 4 склянки;
- кефір – 1 стакан;
- яйця – 2 шт;
- сода – 1 ч.л;
- соняшникова олія – 2 ст.л;
- сіль – дрібка;
- цукор – 2 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- фарш курячий – 500 г;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Процес приготування пиріжків
Заправляємо фарш сіллю і спеціями за смаком. Можна ще додати свіжу зелень і зелену цибулю.
У кефір всипаємо соду, перемішуємо, солимо, додаємо олію, цукор, яйця. Перемішуємо до однорідності міксером або віночком.
Борошно просіваємо і всипаємо порційно, поки не вимісите м’яке і повітряне, не липке тісто.
Формуємо пиріжки, розплющуючи коржі тіста, в середину викладаємо начинку. Защипуємо краї.
Розігріваємо олію і обсмажуємо пиріжки до золотистого кольору з двох сторін.
Подаємо такі пиріжки гарячими зі сметаною.