1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)
Десерт виходить дуже смачним і ніжним, корисним. Можна зробити на кожен день або на святковий стіл.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- манна крупа, цукор по 1 склянці;
- кефір, 2 склянки;
- олія соняшникова, 0.5 склянки;
- борошно, 1 склянка;
- розпушувач, 1 ч.л;
- какао, 2 ст.л.
Процес приготування
Манну крупу змішуємо з цукром і кефіром залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла.
Після того, як манка набухла, додаємо пів склянки олії.
Перемішуємо масу ложкою і всипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо і ділимо на дві частини.
До однієї частини додаємо 2 ст.л. муки. До іншої – 2 ст.л. какао порошку.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо обидва тіста по кілька ложок, чергуючи біле і коричневе.
За допомогою зубочистки робимо малюнок. Виходить зебра.
Випікаємо пиріг при 190 градусах близько 40 – 50 хвилин, готовність потрібно обов’язково перевіряти шпажкою.
До такого пирога можна зробити сметанний крем, розтопити шоколад, обсипати його будь-якими горішками та іншими добавками.