1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

Десерт виходить дуже смачним і ніжним, корисним. Можна зробити на кожен день або на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • манна крупа, цукор по 1 склянці;
  • кефір, 2 склянки;
  • олія соняшникова, 0.5 склянки;
  • борошно, 1 склянка;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • какао, 2 ст.л.

Процес приготування

Манну крупу змішуємо з цукром і кефіром залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

Після того, як манка набухла, додаємо пів склянки олії.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

Перемішуємо масу ложкою і всипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо і ділимо на дві частини.

До однієї частини додаємо 2 ст.л. муки. До іншої – 2 ст.л. какао порошку.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо обидва тіста по кілька ложок, чергуючи біле і коричневе.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

За допомогою зубочистки робимо малюнок. Виходить зебра.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

Випікаємо пиріг при 190 градусах близько 40 – 50 хвилин, готовність потрібно обов’язково перевіряти шпажкою.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

До такого пирога можна зробити сметанний крем, розтопити шоколад, обсипати його будь-якими горішками та іншими добавками.