Бастурма в домашніх умовах. Приготуйте цю смакоту не пожалієте!

Привіт! Шановний читачу, ми раді бачити вас на нашому сайті. В даній статті ми розповімо вам рецепт приготування смачної “Бастурми”.

Приємного перегляду!

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

Бастурма – апетитне м’ясо, яке можна приготувати в домашніх умовах. Готувати його потрібно зі свіжої яловичини, оскільки вона краще вбере сіль. Ми розповімо, як приготувати соковите і смачне блюдо своїми руками.

Для приготування бастурми вам буде потрібно:

  • 1 кг яловичини
  • спеції за смаком
  • пачка солі.

Послідовність дій приготування:

1. М’ясо, обріжте жир і плівку. Наріжте м’ясо на шматки, товщина яких складе чотири сантиметри.

Вам також сподобається: ?

Чи справді в СРСР хліб був краще і смачніше?

2. Ретельно присипте м’ясо сіллю з усіх боків, втирайте її в продукт не шкодуючи. 

3. Поставте м’ясо в холодильник на пару днів. Кілька разів в день перевертайте його, а рідина що виділяється зливайте.

4. Засолене м’ясо промийте під водою, протріть серветками.

5. Оберніть м’ясо старої пелюшкою, зверху зафіксуйтечимось важким (наприклад, цеглою). Залиште м’ясо в холодному місці на добу. Коли ганчірка стане вологою, замініть її сухою. 

6. Залишилося висушити готову страву. Для цього проткніть м’ясо шилом, пропустіть через нього товстий нержавіючий дріт. Як варіант, проткніть продукт шпажками з дерева і підвісьте на дроті з металу. 

7. Залиште м’ясо в приміщенні на три дні. Температура в приміщенні повинна становити п’ятнадцять-двадцять п’ять градусів. В’ялити м’ясо можна і в більш холодному приміщенні, однак при цьому не потрібно допускати протягів. Постарайтеся уберегти м’ясо від попадання прямих сонячних променів, інакше бастурма покриється тонкою несмачною плівкою.

Смачного!