Вареники з вишнею не розварюються, не течуть. Рецепт вдалого тіста для вареників
Багато хто дуже люблять вареники з ягодами, але не часто їх готують з причини невдалого тіста, коли вареники розварюються і вся начинка виявляється в воді. Цей рецепт тіста я знайшла не так давно, але він мене повністю влаштовує: все виходить якісним, тісто не розтікається і не лопається.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода, 300 мл;
- борошно, 500 г;
- сіль, 1 ч.л;
- масло вершкове, 50 г;
- вишня або будь-яка інша ягода, 1 кг;
- цукор, близько 6 ст.л або за смаком;
- крохмаль будь-який, можна кукурудзяний, 0.5 ст.л.
Процес приготування вареників
Воду змішуємо з вершковим маслом і доводимо до кипіння.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, вливаємо гарячу воду з маслом.
Вимішуємо спочатку лопаткою, коли маса стане просто теплою, вимішуємо на столі руками. Тісто виходить еластичним і щільним.
Укутуємо плівкою і залишаємо на 1 – 3 години на столі. Періодично можна підмішувати тісто.
Ділимо на 4 частини і кожен розкачуємо в пласт, вирізаємо кружечки за допомогою склянки чи форми.
Ягоди промиваємо і просушуємо, змішуємо з крохмалем і цукром.
Порада: якщо берете ягоди з кісточками, виймаємо їх і самі ягоди просушуємо на паперовому рушнику, щоб витік зайвий сік.
Формуємо вареники і відварюємо в трохи соленій воді.
Подаю такі вареники зі сметаною або розтопленим вершковим маслом, можна збивати сметану або вершки з цукровою пудрою і подавати з таким соусом.