Вареники з вишнею не розварюються, не течуть. Рецепт вдалого тіста для вареників

Багато хто дуже люблять вареники з ягодами, але не часто їх готують з причини невдалого тіста, коли вареники розварюються і вся начинка виявляється в воді. Цей рецепт тіста я знайшла не так давно, але він мене повністю влаштовує: все виходить якісним, тісто не розтікається і не лопається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода, 300 мл;
  • борошно, 500 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • масло вершкове, 50 г;
  • вишня або будь-яка інша ягода, 1 кг;
  • цукор, близько 6 ст.л або за смаком;
  • крохмаль будь-який, можна кукурудзяний, 0.5 ст.л.

Процес приготування вареників

Воду змішуємо з вершковим маслом і доводимо до кипіння.

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, вливаємо гарячу воду з маслом.

Вимішуємо спочатку лопаткою, коли маса стане просто теплою, вимішуємо на столі руками. Тісто виходить еластичним і щільним.

Укутуємо плівкою і залишаємо на 1 – 3 години на столі. Періодично можна підмішувати тісто.

Ділимо на 4 частини і кожен розкачуємо в пласт, вирізаємо кружечки за допомогою склянки чи форми.

Ягоди промиваємо і просушуємо, змішуємо з крохмалем і цукром.

Порада: якщо берете ягоди з кісточками, виймаємо їх і самі ягоди просушуємо на паперовому рушнику, щоб витік зайвий сік.

Вареники з вишнею не розварюються, не течуть. Рецепт вдалого тіста для вареників

Формуємо вареники і відварюємо в трохи соленій воді.

Вареники з вишнею не розварюються, не течуть. Рецепт вдалого тіста для вареників

Подаю такі вареники зі сметаною або розтопленим вершковим маслом, можна збивати сметану або вершки з цукровою пудрою і подавати з таким соусом.