8 найсмачніших у всьому світі рецептів голубців – обов’язково приготуйте хоч один рецептик.

Сьогодні пропонуєм вашій увазі 8 смачних рецептів голубців, які готують у всьому світі. Візьміть собі на замітку!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik

1. Голубці з грибами

Складові:

  • Білокачанна капуста – 8-10 листків
  • вода
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л.

Для начинки:

  • Свіжі гриби – 500 г або сушені гриби – 100 г
  • Томатна паста – 1-2 ст. л.
  • Розсипчаста рисова каша – 1/2 ст.
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Капустяні листя проварити в киплячій воді 2-3 хв., Вийняти з води, дати воді стекти.

2. При необхідності жорсткі прожилки листя злегка відбити до м’якості .

3. На кожен капустяний лист покласти 2-3 столові ложки начинки і загорнути його. Голубці підсмажити в олії, потім тушкувати в гусятниці або в духовій шафі на деку.

4. Подати з відвареною картоплею і салатом з огірків.

5. Для начинки сушені гриби помити і відварити, свіжі гриби відварити, дрібно нарізати, змішати з рисом і томатною пастою, посолити за смаком.

2. Голубці по-закарпатськи

Складові:

  • Капуста – 3 кг
  • Свиняча полядаиця – 1 кг
  • Свинячий жир – 150 г
  • Цибуля – 250 г
  • Сметана – 130 г
  • Томат-пюре – 40 г
  • Мелений перець, сіль

Приготування:

1. З головок капусти вирізати серцевину так, щоб листя не розсипалися. Покласти капусту в каструлю з підсоленим окропом і варити на слабкому вогні кілька хвилин. Коли капуста охолоне, відокремити листя і на кожному зрізати потовщену частину.

2. М’ясо нарізати тонкими скибочками, відбити, посолити і поперчити. На лист покласти скибочку м’яса, потушковану в жиру цибулю, загнути з двох сторін і згорнути рулетиком.

3. На дно каструлі покласти кришку меншого діаметру, вистилати її капустяним листям, скласти на них голубці, накрити також капустяним листям, залити підсоленим окропом, додати залишки жиру і варити на слабкому вогні 1,5 ч.

4. Потім додати в голубці змішану з томатом-пюре сметану і поставити в гарячу духовку на 30-40 хв.

3. Сарми (болгарські голубці)

Складові:

  • Телятина – 500 г
  • Свинина – 300 г
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Рис – 1/2 ст.
  • Йогурт – 1 ст.
  • Листя виноградні або капустяні – 30-40 шт.
  • Масло вершкове – 100 г або олія – 1/2 ст.
  • Петрушка, м’ята, перуки, перець, сіль за смаком

Приготування:

1. Цибулю подрібнити і обсмажити в олії, додавши трохи води, після чого перемішати з паприкою і відставити.

2. Додати дрібно нарізане м’ясо, рис, перець, м’яту і нарізану петрушку. Залити все гарячою підсоленою водою і тушкувати до тих пір, поки рис не вбере всю воду.

3. Облити листя гарячою підсоленою водою і викласти на кожен по чайній ложці готової начинки.

4. Згорнути голубці і укласти в каструлю. Додати 3/2 склянки води і чайну ложку жиру. Тушкувати на повільному вогні під закритою кришкою.

5. Йогурт злегка збити, додати розм’якшене масло, посипати паприкою. Подавати соус разом з голубцями.

6. Нафарширувати таким способом можна не тільки листя, але і солодкий перець, баклажани або цукіні.

4. “Ледачі” голубці

Складові:

  • Капуста (качан) – 1 шт.
  • М’ясо – 500 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Бульйон – 1 ст.
  • Рис – 1/2 ст.
  • Томат – 1 ст. л.
  • Лавровий лист, перець, сіль за смаком

Приготування:

1. Качан капусти облити кілька разів водою і дрібно нашаткувати.

2. На дно каструлі покласти масло або маргарин і половину капусти. Нарізане шматочками м’ясо, терту моркву, томат обсмажити.

3. У каструлю з капустою покласти спочатку м’ясо, потім моркву, на неї – сирий рис, капусту, що залишилася.

4. Додати лавровий лист, перець, трохи бульйону і тушкувати до готовності.

5. Голубці з рибним фаршем

Складові:

  • Капуста – 1 кг
  • Рис відварний – 100 г
  • Зелень петрушки і кропу – 10 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • соус сметанний
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Риба (фарш) – 400 г

Приготування:

1. Підготовлений качан капусти відваріть до напівготовності в киплячій підсоленій воді. У варених листях зріжте потовщену частину. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії.

2. Рибний фарш змішайте з рисом, обсмаженою цибулею, посоліть, поперчіть і перемішайте.

3. На підготовлені листки капусти покладіть фарш, загорніть, надаючи виробу прямокутну форму.

4. Голубці обсмажте з обох сторін на вершковому маслі, після чого залийте сметанним соусом і запікайте в духовці протягом 8-10 хвилин.

5. Подавайте голубці по 2 шт. на порцію, поливши соусом, в якому вони тушкувалися, і прикрасивши зеленню.

6. Голубці з ковбасою

Складові:

  • Пшеничний хліб – 200 г
  • Капуста – 1 шт.
  • Варена ковбаса – 200 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Маргарин або смалець – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Замочений і віджатий хліб, ковбасу пропустіть через м’ясорубку, додайте яйця, гірчицю, сіль.

2. Перемішайте.

3. Відокремте від капустяного качана велике листя. Щоб зробити їх гнучкими і еластичними, обшпарте водою, підкисленою оцтом.

4. Приготований фарш покладіть на листя, скрутіть конвертом.

5. Обсмажте голубці на смальці або маргарині.

6. Додайте в сковороду трохи гарячої води, голубці обкласти нарізаними яблуками і тушкуйте, закривши кришкою.

7. Голубці з сиром “зимова казка”

Складові:

  • Капуста – 1/4 качана
  • Сир – 8 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Рис – 1 ст. л.
  • Масло – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. Л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Сметана – 1 ст. л.

Приготування:

1. Від капустини середньої величини відокремити 5-6 листків, опустивши в каструлю з підсоленою кип’яченою водою, і варити 5-10 хвилин.

2. Потім перекласти капусту на друшляк, дати стекти воді.

3. Зрізати з листя товсті середні прожилки, покласти на середину кожного аркуша фарш і загорнути.

4. Після цього голубці викласти в каструлю, залити 1/2 склянки сметани і тушкувати в духовці до тих пір, поки капуста не стане м’якою.

5. Фарш: рис відварити в підсоленій воді, відкинути на решето, сир пропустити через м’ясорубку і змішати з сирим яйцем, борошном, відвареним рисом, розчином солі і чайною ложкою розтопленого вершкового масла.

8. Голубці картопляні

Складові:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Морква – 200 г
  • Олія – ​​50 г
  • Сметана – 200 г
  • Перець чорний мелений – 3 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Ці голубці краще фарширувати в листя квашеної капусти.

2. Картоплю помити, почистити, натерти на дрібній тертці.

3. Цибулю і моркву почистити, дрібно нашаткувати і протушкувати на олії. Змішати терту картоплю і тушковані овочі, посолити і поперчити чорним меленим перцем.

4. Укладаючи приготований фарш на капустяне листя, сформувати голубці, укласти на деко, полити соусом з дрібно рубаного смаженої цибулі.