Рецепт пишного бісквіта на кефірі. Навіть новачкові не складно його приготувати!
Цікавий і смачний рецепт порадує об’ємним і повітряним коржем, а приготування простотою і швидкістю!
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua
Компоненти:
- борошно (3 склянки);
- олія рослинна – 30 мл або 2 ст.л .;
- яйце – 2 шт .;
- сода – рівно столова ложка, без гірки;
- кефір – 500 мл .;
- цукор – 1,5-2 склянки;
Етапи приготування
У глибоку тарілку виливаємо весь об’єм кефіру і додаємо соду. Через 1,5 хвилини додаємо цукор і борошно. Перемішуємо. Наступним етапом стане додавання яєць і рослинної олії. Якщо бісквіт планується використовувати для виготовлення торта із солодким кремом, об’єм цукру необхідно скорегувати (зменшити кількість).
Суміш добре збиваємо, повинна вийти пишна, однорідна суміш.
Тісто виливаємо в деко і готуємо при температурі 180 С градусів. Готовність перевіряємо протикаючи корж дерев’яною паличкою / зубочисткою.
Коржі за цим рецептом гарні для виготовлення тортів з кремом, а також просто у вигляді смачної випічки до чаю. Смачного!