Рецепт м’яких м’ясних чебуреків на кефірі
Завдяки кефіру, тісто вийде дуже м’яким і еластичним. Це дуже важливо, тому що тісто для чебуреків розкатується дуже тонким шаром.
А за допомогою цього рецепта ви зможете без проблем приготувати повітряні чебуреки.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua
Щоб приготувати чебуреки візьміть такі інгредієнти:
- 1 стакан кефіру;
- 400 г борошна пшеничного;
- 1 куряче яйце;
- 2 цибулини;
- 500 г фаршу яловичого або будь-якого іншого;
- 100 мл олії;
- 5-6 ст. л. води.
Покроковий процес приготування чебуреків
У глибокий посуд розбийте яйце, влийте кефір і збийте їх за допомогою вилки до однорідності. Трошки присоліть.
В отриману суміш поступово всипте борошно. Тісто має стати дуже щільним. Після присипте кухонну стільницю борошном, покладіть на неї тісто і добре обімніть.
Оберніть тісто плівкою або рушником. Залиште так на 20 хвилинок.
Займіться начинкою. Грубо наріжте цибулю і додайте її в фарш. Також влийте 5-6 столових ложечок води, посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте.
Далі необхідно тісто розділити на 12 шматків. Кожен шматок скачайте в колобок.
Потім всі колобки розкатайте в найтонші коржі, на середину яких покладіть по одній столовій ложці начинки. Защипніть краї і пройдіться по ним качалкою, тоді сік не витече під час приготування.
Викладіть чебуреки в розігріту сковорідку і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
Тарілку накрийте декількома шарами паперового рушника і викладіть на неї готові чебуреки. Так ви позбавитеся від зайвого жиру.