Друг-кондитер навчив мене робити пречудові домашні зефірки! Як же я вдячна, бо це так легко і вийшло з першого разу! Тепер вони – наш улюблений родинний смаколик.
Друг-кондитер навчив мене робити пречудові домашні зефірки! Як же я вдячна, бо це так легко і вийшло з першого разу! Тепер вони – наш улюблений родинний смаколик.
Домашній зефір робиться дуже легко, виходить з першого разу!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com
- Яблучне пюре з печених яблук, почищених від шкірочки (охолоджене) – 125 гр.
- Цукор, в пюре -100 гр.
- Білок -1 шт
- Агар агар -5 гр
- Цукор в сироп -200 гр.
- Вода -75 мл.
- Сік половини лимону
- Ванілін
2-4 яблука спекти, або можна почистити, нарізати середнім кубиком, скласти в сотейник, витиснути на них сік лимону (щоб не потемніли), додати 10-20мл. води, щоб яблука не пригоріли, поставити на маленький вогонь і тушити, поки вони не стануть м’які (10-15хв).
Зняти з вогню і перетерти через сито.
Перекласти пюре назад в сотейник, зважити, щоб було 125 гр. (з 4-х яблук пюре ще залишається, це краще, ніж забракне).
Додати ванілін і 100 гр. цукру, поставити на вогонь, довести до кипіння, щоб розчинився цукор. Зняти з вогню і добре охолодити.
Сироп:
В сотейник з високими стінками (агар агар піниться) висипати агар-агар, додати 75 гр.води, перемішати, додати 200 цукру.
Сироп варити на малому вогні.
Одночасно треба збити білок: в миску викласти один білок і дрібку солі, збити до стійких піків. Потім по одній ложці додаючи пюре, продовжити збивати. Утвориться білково-пюрешна маса.
Тим часом сироп починає кипіти і його треба постійно помішувати. З моменту закипання сиропу варити його приблизно 5-7 хв. Готовий сироп повинен стікати з лопатки не струйкою, а “широкою, тягучою ниткою”.
Збиваючи білок міксером, вливаємо сироп тонкою струйкою і збиваємо 4-5 хв, поки маса трішки не охолоне.
Викласти масу в кондит. мішок і на пергамент відсадити зефір. Залишити для підсихання на 6-8год (лишаю на ніч).
Потім обсипати пудрою, з’єднати по парам і зняти залишки пудри.
Пюре можна використовувати різне фруктове, ягідне – принцип той самий.
Вихід 280 гр.
Продукти краще відважувати на вазі, а не міряти, особливо агар-агар. Якось дала чайну ложку агару, пам’ятаючи, що в ній 5 гр., а виявилось, що менше, і сироп добре не заварився, зефірки не застигли.
Смачного!