Рецепт смачної картопляної запіканки з фаршем і грибами
Дуже ситна і смачна картопляна запіканка! Те, що потрібно для сімейної вечері. Завдяки сметанній заливці, страва вийде соковитою і неповторною! Готується дуже просто, тому впорається навіть недосвідчений кулінар. Така запіканка точно сподобається вашим рідним, і ви ще не раз її приготуєте.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами mandarynka.com.ua
Які продукти потрібні:
- 100-150 г будь-яких свіжих грибів;
- шість картоплин;
- 400 г будь-якого фаршу або суміші із різних;
- сир твердих сортів;
- одна ріпчаста цибуля;
- 250 мл сметани;
- одне куряче яйце;
- два зубчики часнику;
- сіль і чорний перець на ваш смак.
Готуємо смачну картопляну запіканку з фаршем і грибами
З картоплі зрізаємо шкірку, ріжемо тоненькими скибочками і проварюємо в киплячій воді протягом однієї хвилини.
Цибулину ріжемо півкільцями, гриби – маленькими квадратними шматочками. Додаємо грибочки в фарш, солимо, перчимо і мішаємо.
Для заливки в сметану видавлюємо часник, розбиваємо яйце, солимо, перчимо і гарненько мішаємо.
Форму змащуємо олією і викладаємо рівномірним шаром половину картоплі, трохи солимо, перчимо і зверху кладемо цибулю.
Наступним шаром викладаємо фарш з грибами, який посипаємо тертим сиром.
Останнім шаром викладаємо решту картоплі, яку теж потрібно посолити і поперчити.
Виливаємо на інгредієнти приготовлену заливку і поміщаємо на сорок хвилин-годину в духовку. Готуємо при 180-200 °.
Коли буде до кінця залишатися п’ять хвилин, посипаємо запіканку сиром, щоб він розплавився.