Повітряний яблучний пиріг: випічка за мотивами «Шарлотки»
Всі знають знаменитий пиріг «Шарлотка»: славиться він тим, що легко приготувати – і чудовим смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Але, виявляється, і його можна трохи модернізувати, щоб вийшов справжній шедевр кулінарії. Повітряний яблучний пиріг, зроблений за нашим рецептом, виходить дуже смачним, ароматним і повітряним. Тісто легко піднімається і тримається навіть після того, як випічку дістали з духовки. Яблук багато не буває: тому в нашому пирозі їх по максимуму – і за рахунок них він соковитий, ароматний, яскравий і красивий.
Необхідні інгредієнти
250 грам пшеничного борошна;
3 великих яйця;
200 грам цукру;
200 грам м’якого вершкового масла;
250 грам кефіру або натурального йогурту;
10 грам розпушувача;
¼ чайної ложки солі;
цедра одного апельсина;
100 мілілітрів соку апельсина;
1 чайна ложка екстракту ванілі;
6-7 великих яблук;
50 грам родзинок.
Як приготувати повітряний яблучний пиріг
Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо середніми кубиками. Одне яблуко залишимо для прикраси пирога.
Перекладаємо в миску, додаємо трохи лимонного соку, щоб не потемніли, і перемішуємо.
Ізюм промиваємо і сушимо, але не замочуємо. Викладаємо в миску з фруктами.
В окремий посуд вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор. Все збиваємо міксером до пишної світлої маси.
Додаємо до яєць м’яке вершкове масло і теж збиваємо.
Вливаємо кефір кімнатної температури і перемішуємо.
Додаємо екстракт ванілі, цедру апельсина і апельсиновий сік. Швидко перемішуємо.
У суміш просіюємо борошно, змішане з розпушувачем. Все перемішуємо міксером.
У тісто додаємо яблука з родзинками і з’єднуємо інгредієнти.
Форму для запікання застеляємо пергаментом. Пергамент змащуємо маслом.
Перекладаємо в форму тісто і розподіляємо рівномірно.
На тісто викладаємо часточки яблук: для прикраси.
Пиріг відправляємо запікатися в духовку на 45-50 хвилин, при 180 градусах.
Готовність пирога можна перевірити зубочисткою. Яблука на пирозі змащуємо джемом (можна апельсиновим).
Випічку зверху присипаємо цукровою пудрою.