Якщо картопля -то лише Рокот-крумплі! Я коли була в гостях на Закарпатті навчилася готувати цю страву, і тепер картоплю по-іншому ніхто в родині їсти не хоче.
Картоплю для цієї страви заздалегідь відварюють у мундирах, варять яйця. Змащують деко смальцем або олійкою, викладають шарами нарізану картоплю, яйця та ковбасу. Зверху, знову ж таки, викладають картоплю, заливають сметаною, посипають натертим сиром та кропом. Все в духовку: 40 хвилин – і готово.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com
Продукти (на 6 порцій)
- Картопля – 800 г
- Яйця курячі – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Ковбаса копчена – 300 г
- Сир «Російський» – 150 г
- Сметана – 3-4 ст. ложки
- Олія соняшникова – 70 мл
- Зелень петрушки – за бажанням
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Ретельно вимити картоплю і відварити в мундирі з чайною ложкою солі протягом 20 хвилин. Остудити і очистити. 4 яйця відправити в воду, додати чайну ложку солі і варити 7 хв.
Готові яйця відразу залити крижаною водою. Дати їм охолонути і очистити. Картоплю нарізати кружечками, товщиною 0,5-0,7 см. Форму змастити соняшниковою олією і викласти перший шар картоплі. Посолити і поперчити за смаком.
Нарізати яйця товщиною, як і картопля, викласти наступним шаром. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Обсмажити її з дрібкою солі на сильному вогні, постійно помішуючи, до красивого коричневого кольору. Викласти цибулю поверх яєць.
Далі – шар з ковбаси. Ковбасу слід порізати тонко, близько 0,3 см. Якщо у вас залишилися яйця, то поверх ковбаси можна викласти шматочки яєць. Завершальний шар викласти з картоплі. Обов’язково зверху посолити і поперчити за смаком.
Сир натерти на дрібній тертці і змішати з 2 сирими яйцями і сметаною.
Сирною масою акуратно залити картоплю.
Випікати до золотистого кольору при 200-220 градусах.
Можна подавати зі свіжим салатом.
Смачного!