Найсмачніший рецепт пшоняної каші – в горщиках, з картопелькою і цибулею. Так здавна готують у нас на Полтавщині. Спробуйте і ви! Піст для цього – чудова нагода!
Пропонуємо вам приготувати пшоняну кашу з картоплею і цибулею в горщиках. Бажано, щоб це були глиняні горщики – в них виходить найсмачніше!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com
Продукти:
- Пшоно шліфоване — 2 склянки
- Цибуля ріпчаста — 2 головки
- Картопля — 2 шт.
- Масло рослинне — 3 ст. ложки
- Яйця — 2 шт. (за бажанням)
- Бульйон овочевий або грибний — 4 склянки
- Масло вершкове — 3 ст. ложки
- Сіль (за смаком)
Подрібнюємо цибулю і перемішуємо з пшонкою. Картоплю натираємо дрібно на тертці. Додаємо її до пшонки. Вливаємо трохи рослинного масла. Все ретельно перемішуємо. Збиваємо яйця виделкою. Додаємо сіль.
Кладемо цю суміш у пшоно з овочами. Ще раз все добре перемішуємо. Потім розкладаємо по горщикам (вибирайте глиняні горщики з кришечками). Заливаємо бульоном, ставимо в духовку і готуємо кашку близько сорока хвилин при температурі 220С. Перед тим, як подавати кашу до столу, якщо не дотримуєтеся посту, покладіть маленький шматочок вершкового масла.
Смачного!