Курячі шлуночки засипаємо содою і отримуємо святкову закуску за копійки
Поділюся секретним рецептом приготування апетитної, легкої і дешевої холодної закуски для святкового і повсякденного меню!
Про це пище Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Компоненти:
- шлуночки курячі (близько 590 г);
- сода (три столові ложки);
- морква – два коренеплоди;
- корінь селери (145 г) і його зелень;
- головка цибулі;
- перець – горошки (3-5 шт.);
- лавровий лист.
Для дизайну:
- оливки до трьох штук;
- будь-яка зелень;
- огірочки мариновані дві штуки;
- бульйон (близько 2 л.);
- желатин – пачка (близько 20 г.).
Етапи приготування
Очищені шлунки повністю покриваємо содою, слідом – водою. Витримуємо півгодини. Після закінчення зазначеного часу миємо і складаємо в ємність з морквою і селерою: води наливаємо близько двох літрів. Варити сорок хвилин, перед зняттям додаємо перець, лавровий лист і сіль.
Желатин розчиняємо в склянці бульйону. Залишаємо набухати. За інструкцією після розчинення витримати кілька хвилин на водяній бані.
Шлунки після соди мають ніжну консистенцію, їх ріжемо тонкою соломкою.
Весь бульйон змішуємо з желатином.
Готуємо закуску. Спеціальні формочки (я беру силіконові для кексів) прикрашаю оливками, зеленню, огірками. Заливаю дві ложки бульйону і розміщаємо в прохолодне місце, хвилин на п’ятнадцять.
Соломку з шлунків викладаю повністю в бульйон, туди ж викладаємо решту овочів. Все змішую і акуратно розливаю по формам.
Отриману заготівлю потрібно помістити в холодильник, час витримки одна година.
Вийшла красива, смачна закуска. Смачного!