Торт зі смаком кави! Смачний, ніжний і ароматний

Дуже смачний, ніжний і ароматний торт, який готується просто зі звичайних продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • сіль – щіпка;
  • молоко – 200 мл;
  • олія рослинна – 100 мл;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 16 г.

Для кавового сиропу:

  • цукор – 75 г;
  • вода – 160 мл;
  • кава розчинна – 1 ст.л.

Для крему:

  • вода – 100 мл;
  • цукор – 300 г;
  • яйця – 2 шт;
  • масло вершкове – 180 г.

Процес приготування торта

Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром, сіллю і збиваємо вінчиком.

Вливаємо молоко і рослинну олію, перемішуємо.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо в рідку основу, вимішуємо.

Сковороду змащуємо рослинною олією, присипаємо борошном і виливаємо 2 ополоника тіста, розподіляємо і запікаємо під кришкою 5 хвилин з одного боку і з іншого 2 хвилини. Вогонь зробіть невеликий.

Охолоджуємо всі 4 коржа.

Для сиропу змішуємо інгредієнти і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.

Для крему варимо сироп до густоти і охолоджуємо.

Збиваємо яйця та частинами вливаємо сироп, збиваємо до густої і стійкою маси.

Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло і порціями додаємо крем, збиваємо.

Формуємо торт, просочуючи коржі сиропом, змащуємо кремом. Прикрашаємо торт зверху за допомогою кондитерського мішка, видавлюючи крем. Ставимо торт в холодильник на кілька годин.

Порада: всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.

Не вдається скопіювати.