Улюблений напиток мільйонів: домашній квас, який від бочкового майже не відрізняється

Улюблений напиток мільйонів – квас. Але чи знали ви, що йоно можна приготувати в домашніх умовах?

У цій статті поділимося з вами рецептом приготування смачного натурального квасу. За смаком такий квас важко відрізнити від бочкового.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука правди

Інгредієнти:

  • 5 літрів холодної води;
  • 2 столових ложки цикорію (звичайного, без всяких добавок смакових);
  • Чайну ложку лимонної кислоти;
  • 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти 400 гр).

Приготування:

Все з’єднаємо, і ставимо на вогонь щоб закипіло.

Як закипить, відключаємо і нехай стоїть охолоджується до градусів 30-ти

Засипаємо пів 11-ти грамової пачки сухих дріжджів

Залишаємо на години 3-4, щоб з’явилася піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч в теплому місці).

Як побачили, що з’явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.

Освіжуючий напій готовий. Смачного!

Не вдається скопіювати.