Підживлення часнику весною. Які добрива краще вносити, щоб був гарний врожай
Підживлення часнику не залежить від сорту часнику. Цю процедуру проводять восени за тиждень до висадки рослини, або весною разом з культивацією ґрунту та додаванням добрив, які містять мінерали та органічні речовини.
Не можна використовувати перегній та некомпостовані органічні добрива, часник може згоріти від великої кількості аміаку, який міститься в них. Для цього використовують перепрілий коров’як або компост. Розраховуйте добрива 1 відро на 1 м2 грядки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Також можна додати суперфосфат – 30 г та сірчаний калій – 10 г на таку ж ділянку. Можна ці добрива замінити золою – 1 л банку на 1 м2. На початку весни вносять калієву селітру чи сечовину – 20 г на 1 м2.
Які добрива необхідно вносити та коли це необхідно проводити.
- Для того, щоб підживити корінці рослини необхідно внести азотні добрива. Через 14 днів після вигону більшості паростків рекомендується пролити розчином сечовини. Розчиніть 20 г сечовини на 1 відро води кімнатної температури. Поливати по 3 л на 1 м2.
- Якщо ви помітили, що починають жовтіти кінчики часнику, необхідно внести азотні добрива. Це необхідно зробити після 12-18 днів. Можна використовувати комплекс засобів, наприклад NPK або азофоска.
- Також, якщо ви не полюбляєте користуватися хімічними добривами, пропонуємо розвести пташиний послід з водою у співвідношення 1 до 25, або гній 1 до 6. Необхідно настояти розчин три доби у теплому місці. Поливають часник під коріння.
- Коли формуються цибулини необхідно удобрити калієвими, фосфорними та мікродобривами. Озимі сорти часнику удобрюють у червні, ярий – на початку липня. Пропонуємо використати розчин із золи – 1л банка на 1 відро води. Настояти необхідно 2 дні. Використовують розчин 5 л на 1 м2. Використовуйте розчин сульфат калію – 10 г на відро, або суперфосфат – 20 г на відро води. Поливати слід 3 л на 1 м2.
Зробивши ці маніпуляції весною — ви отримайте гарний врожай. Голівки часнику виростають великими та соковитими, насиченими багатьма вітамінами.