Компот «Полуничний мохіто» на зиму: хіт сезону!
У минулому році я закрила пару баночок Компот «полуничний мохіто» на пробу і хочу сказати, що пошкодувала, що не закрила більше. М’ята з лимоном прекрасно поєднуються з полуницею і зраджують компоту свіжу нотку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- Полуниця – 500 гр
- М’ята – 10 гр
- Цукровий пісок – 300 гр
- Лимон – 20 гр
- Вода – 3 л
Як приготувати компот «Полуничний мохіто» на зиму
Промиваємо ягоди і видаляємо хвостики.
Можна не стерилізувати банки, просто ретельно промити з содою.
На дно банки кладемо гілку м’яти, три кружечка лимона і полуницю.
Ставимо воду на вогонь, чекаємо поки закипить і заливаємо полуницю. Залишаємо на 30 хв.
Проціджуємо настій в каструлю. Кладемо цукровий пісок.
Знову ставимо на вогонь, варимо ще 3 хв. (після закипання).
Знову заливаємо в банки і закриваємо кришками.
Перевернути їх догори дном, замотати ковдрою, почекати поки охолонуть.
Прибираємо в прохолодне місце. Смачного!