Гострий салат на зиму – рецепт домашньої закрутки
Цей салат можна подавати як закуску до будь-яких рибних, м’ясних страв, а також страв з птиці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- Помідори – 1,5 кг.
- Баклажани – 1 кг.
- Солодкий перець – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 150 гр.
- Соняшникова олія – 100 мл.
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 9% – 50 мл.
- Сіль – 50 гр.
- Часник – 1 головка (невелика)
- Гострий перець – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. ложка
Як приготувати гострий салат на зиму
Овочі вимити, почистити цибулю від лушпиння, моркву від шкірки, баклажани – від плодоніжок. Баклажани вибирайте молоді та міцні з тонкою шкірою.
Пропустити помідори через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
Порізати приготовані баклажани кружечками, трохи посолити і залишити їх на годину.
Перець болгарський нарізати соломкою, цибулю порізати півкільцями.
Моркву, часник і невеликий шматочок гіркого перцю прокрутити через м’ясорубку. Отриману суміш змішати з приготованим томатним соусом.
Вилити масу в каструлю і поставити на середній вогонь. Як тільки суміш підігріється, додати спеції, олію та оцет, довести до кипіння.
Промити від солі нарізані баклажани і додати їх разом з перцем і цибулею до киплячої суміші. Зменшити вогонь і тушкувати салат ще протягом 40 хвилин.
Поки салат тушкується, простерилізуйте банки, просушіть і охолодіть їх.
Готовий салат розкласти в простерилізовані літрові банки і закатати. Смачного!