Гострий салат на зиму – рецепт домашньої закрутки

Цей салат можна подавати як закуску до будь-яких рибних, м’ясних страв, а також страв з птиці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • Помідори – 1,5 кг.
  • Баклажани – 1 кг.
  • Солодкий перець – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Цукор – 50 гр.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – 1 головка (невелика)
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. ложка

Як приготувати гострий салат на зиму

Овочі вимити, почистити цибулю від лушпиння, моркву від шкірки, баклажани – від плодоніжок. Баклажани вибирайте молоді та міцні з тонкою шкірою.

Пропустити помідори через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.

Порізати приготовані баклажани кружечками, трохи посолити і залишити їх на годину.

Перець болгарський нарізати соломкою, цибулю порізати півкільцями.

Моркву, часник і невеликий шматочок гіркого перцю прокрутити через м’ясорубку. Отриману суміш змішати з приготованим томатним соусом.

Вилити масу в каструлю і поставити на середній вогонь. Як тільки суміш підігріється, додати спеції, олію та оцет, довести до кипіння.

Промити від солі нарізані баклажани і додати їх разом з перцем і цибулею до киплячої суміші. Зменшити вогонь і тушкувати салат ще протягом 40 хвилин.

Поки салат тушкується, простерилізуйте банки, просушіть і охолодіть їх.

Готовий салат розкласти в простерилізовані літрові банки і закатати. Смачного!