Сливове варення по-грузинськи – рецепт домашньої закрутки

Неймовірно смачне сливове варення з захопливим ароматом кориці і горіхів, нагадує за смаком цукерки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • Сливи – 2 кг
  • Імбир натертий – 1 ч. ложка
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Волоські горіхи очищені – 150 гр
  • Цукор – 600 гр
  • Вода – 1 літр

Як приготувати сливове варення по-грузинськи

Сливи вимити, висушити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Волоські горіхи подрібнити.

Сливи скласти в каструлю для варіння і засипати цукром.

Потім залити водою, поставити варитися на повільному вогні до закипання. Як тільки закипить, зняти пінку і всипати корицю з імбиром, перемішати і залишити варитися на 40 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.

По закінченню часу, варення зі сливи зняти з плити, охолодити і додати горіхи. Готове варення розкласти в стерилізовані банки, щільно закрити кришками.

Зберігати варення слід в прохолодному місці.