Стакан кефіру, одне яйце і трохи сиру: рецепт швидких сирних “хачапурі” на кефірі.

Пропонуєм вам рецепт швидких “хачапурі”, а головне смачних.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Інгредієнти для приготування:

  • Кефір – 200 мл
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст. л. (В тісто)
  • Сіль – 1/2 ч. Л.
  • Сода – 1/2 ч. Л. (Можна замінити розпушувачем)
  • Сир твердий, типу (Голландський, Російський) – 100 г
  • Борошно – трохи більше 300 г
  • Рослинна олія для смаження коржів – по 2 ст. л. (на партію)

Приготування:

У миску наливаємо кефір, або будь-який інший кисломолочний продукт, розбиваємо яйце, додаємо сіль і вінчиком злегка збиваємо.

Тепер просіюємо десь половину норми борошна, з цієї ж партією додаємо соду або розпушувач (1 ч. л.) І добре перемішуємо.

Потім просіваємо залишки борошна, але невеликими частинами, щоб не переборщити. Може знадобитися 300 г, а може бути піде 350 г – залежить від густоти кефіру і від вологості самої муки, але сильно не забиваємо. Коли тісто вже буде збиратися в кулю, підливати потроху олію, воно стане еластичнішим.

Потім тісто викладаємо з миски на стіл, хвилини 2-3 добре обминали, і залишаємо прямо на столі прикривши рушником або харчовою плівкою, відпочити хвилин на 5.

У цей час сир натираємо на крупній тертці.

Відпочиле тісто, вже не вимішуючи, починаємо розгортати в прямокутний пласт, не дуже тонко. Після “відпочинку” тісто легко розкочується і не стискається. Розподіляємо по поверхні натертий сир.

Скручуємо рулетом, краї защипуємо і нарізаємо невеликими шайбочками по 3-4 см.

Кожну шайбочку трохи приплющує і злегка обсипаємо борошном.

Потім розгортаємо в коржі, товщиною десь в 0,5 см.

Обсмажуємо коржі на розігрітій сковороді, кожен раз підливаючи невелику кількість олії. З двох сторін, до рум’яної скоринки – вони дуже швидко і добре пропікаються.

Смачного!