Шарлотка на кефірі: виходить набагато смачніше звичайного бісквіта
Мало того, що шарлотка виходить дуже смачною, вона і виглядає дуже красиво.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 1 стакан;
- борошно – 2 склянки;
- яйця – 3 шт;
- яблука – 4 шт;
- цукор – 1 стакан;
- сода – 1 ч.л;
- олія.
Процес приготування шарлотки
Половину яблук ріжемо кубиками, другу частину – часточками. За бажанням скроплюємо лимонним соком.
Яйця збиваємо з цукром і збиваємо міксером до пишноти і легкості, розчинення цукру. Борошно просіваємо.
Вливаємо в масу кефір, соду, перемішуємо масу віночком.
Всипаємо борошно порційно, кожен раз добре вимішуємо масу віночком.
Форму застеляємо пергаментом, змащуємо рослинною олією.
Порада: для пишності пирога, беріть форму з діаметром 24 см.
Виливаємо половину тіста і викладаємо яблучні кубики.
Виливаємо другу частину тіста і вставляємо яблучні часточки, трохи занурюючи їх у тісті.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг близько 40 хвилин.
За бажанням, можна присипати пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею або цедрою лимона.