Шарлотка на кефірі: виходить набагато смачніше звичайного бісквіта

Мало того, що шарлотка виходить дуже смачною, вона і виглядає дуже красиво.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – 1 стакан;
  • борошно – 2 склянки;
  • яйця – 3 шт;
  • яблука – 4 шт;
  • цукор – 1 стакан;
  • сода – 1 ч.л;
  • олія.

Процес приготування шарлотки

Половину яблук ріжемо кубиками, другу частину – часточками. За бажанням скроплюємо лимонним соком.

Яйця збиваємо з цукром і збиваємо міксером до пишноти і легкості, розчинення цукру. Борошно просіваємо.

Вливаємо в масу кефір, соду, перемішуємо масу віночком.

Всипаємо борошно порційно, кожен раз добре вимішуємо масу віночком.

Форму застеляємо пергаментом, змащуємо рослинною олією.

Порада: для пишності пирога, беріть форму з діаметром 24 см.

Виливаємо половину тіста і викладаємо яблучні кубики.

Виливаємо другу частину тіста і вставляємо яблучні часточки, трохи занурюючи їх у тісті.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг близько 40 хвилин.

За бажанням, можна присипати пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею або цедрою лимона.

Шарлотка на кефірі: виходить набагато смачніше звичайного бісквіта