Печиво «Поцілуночки» з сиром – м’яке і повітряне
Печиво «Поцілуночки» – це випічка, яка готується з сиру і виходить завжди смачною. Для приготування тіста варто купити домашній сир, однак, підійде і магазинний. Також в нього потрібно додати масло вершкове або маргарин. Для того, щоб випічка вийшла більш повітряною, потрібно використовувати соду або ж розпушувач.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти:
- Сир домашній – 150 г.
- Цукор – 6-7 ст. л. (2 ст. л. в тісто).
- Масло вершкове – 50 г.
- Сода – 1 дрібка.
- Борошно – 5-6 ст. л.
Як приготувати печиво «Поцілуночки»:
1. У велику і досить глибоку миску викладіть сир, до нього відразу ж викладіть вершкове масло. Краще, щоб вершкове масло було кімнатної температури.
2. Додайте цукор, можете використовувати замість нього цукрову пудру.
3. Додайте розпушувач або соду.
4. Тепер дуже добре перемішайте всі інгредієнти.
5. Додайте борошно і дуже добре замісіть тісто. Якщо тісто буде занадто липнути до рук, тоді обов’язково додайте ще борошно.
6. Перекладіть готове тісто на стіл або ж на килимок спеціальний (силіконовий).
7. Розкачайте сирне тісто в пласт, за допомогою самої звичайної склянки для компоту або соку видавіть кружечки.
8. Тепер вмочіть кружок в цукор, складіть його навпіл, знову умочіть в цукор і ще раз складіть навпіл і умочіть в цукор. Повинні вийти ось такі цукрові поцілуночки.
9. Викладіть печиво на деко, змащувати його нічим не потрібно. Звичайно, якщо є бажання, тоді можете його змазати маслом або застелити пергаментним папером.
10. Відправте деко з печивом в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Ось таке апетитне, повітряне печиво «Поцілуночки» вийшло! Всередині воно досить м’яке, а зверху – хрустке і цукрове. Смачного!