Мариновані кабачки і огірки на зиму “Пальчики оближеш”

Готуються дуже легко і просто. Виходить смачна, в міру пряна заготовка, яка ідеально підходить як для рибних, так і для м’ясних страв. Така яскрава заготівля прикрасить будь-який стіл. А також нагадає взимку про літо. Сподіваюся рецепт вам сподобається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові

  • 500 грамів кабачків,
  • 500 грамів огірків,
  • 500 грамів моркви
  • 2 штуки солодкого перцю (бажано різного кольору)
  • 200 грам цибулі ріпчастої
  • 100 грам цукру
  • 100 мл олії соняшникової
  • зелень петрушки
  • 100 мл оцту 9%
  • 30 грам солі
  • 0.5 чайної ложки перцю чорного меленого
  • 1 столова ложка приправа – (я використовувала приправу для моркви по-корейськи)

Як приготувати

Відразу скажу, всі овочі ми будемо змішувати. Тому беріть посуд якомога більший.

Кабачки розрізаємо вздовж навпіл і у кожного човника вирізаємо серединку з насінням. Натираємо на спеціальній тертці або нарізаємо кабачки дрібною соломкою.

Огірки нарізаємо брусочками. Моркву натремо на тертці для корейської моркви. Перець нарізаємо великою смужкою. Я скористалася спеціальною теркою.

Овочі відставляємо в сторону і приступимо до приготування маринаду.

Для цього в окремому посуді змішуємо цукор, оцет, олію, приправу, перець і сіль. Добре перемішуємо, щоб цукор і сіль з’єдналися.

Заливаємо маринадом овочі. Тепер їх потрібно добре перемішати. Робити це найкраще руками. Залишаємо овочі маринуватися на 3 години.

За цей час простерилізуємо баночки і прокип’ятимо кришки.

Минуло 3 години. Наші овочі промаринувалися. Вони вже готові до вживання. Але ми будемо їх готувати на зиму. Отже, розкладаємо овочі по банках і злегка ущільнюємо. Заливаємо баночки соком, який виділився.

І тепер нам потрібно їх простерилізувати. Для цього на дно каструлі кладемо серветку, ставимо баночки і наливаємо воду до рівня плечиків банки. Ставимо на вогонь, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо банки 10 хвилин.

Готові баночки закриваємо кришками і прибираємо під ковдру грітися. А взимку із задоволенням знімаємо пробу. Ось такий нескладний рецепт смачної овочевої закуски, яка ідеально підходить як для рибних, так і для м’ясних страв. Сподіваюся рецепт вам сподобається.