Яблучний пиріг з заварним кремом. Смачніший за шарлотку
Пиріг виходить дуже ніжним за рахунок яблук і класичного заварного крему.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 250 мл;
- цукор – 50 г;
- яйце – 1 шт;
- крохмаль кукурудзяний – 15 г;
- ванілін за смаком.
Для приготування тіста необхідно:
- яйця – 2 шт;
- яблука – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- молоко – 100 мл;
- борошно – 200 г;
- ванілін за смаком;
- розпушувач – 1ч.л.
Процес приготування
Змішуємо всі інгредієнти для крему, збиваємо вінчиком або міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густої консистенції. Знімаємо з плити і залишаємо охолоджуватись.
Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими часточками або шматочками.
Для тіста змішуємо яйця з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси, не менше. Чим 5 – 7 хвилин.
З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо частинами в масу, вимішуємо тісто і додаємо яблучні шматочки.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, зверху видавлюємо крем.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
Готовий і остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою, можна змішати з цедрою лимона або апельсина.