Яблучний пиріг з заварним кремом. Смачніший за шарлотку

Пиріг виходить дуже ніжним за рахунок яблук і класичного заварного крему.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;
  • цукор – 50 г;
  • яйце – 1 шт;
  • крохмаль кукурудзяний – 15 г;
  • ванілін за смаком.

Для приготування тіста необхідно:

  • яйця – 2 шт;
  • яблука – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • молоко – 100 мл;
  • борошно – 200 г;
  • ванілін за смаком;
  • розпушувач – 1ч.л.

Процес приготування

Змішуємо всі інгредієнти для крему, збиваємо вінчиком або міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густої консистенції. Знімаємо з плити і залишаємо охолоджуватись.

Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими часточками або шматочками.

Для тіста змішуємо яйця з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси, не менше. Чим 5 – 7 хвилин.

З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо частинами в масу, вимішуємо тісто і додаємо яблучні шматочки.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, зверху видавлюємо крем.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Готовий і остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою, можна змішати з цедрою лимона або апельсина.