Капустяна заготовка для голубців на зиму. Дуже полегшує приготування страви

Голубці люблять багато хто, але ось готують їх досить рідко. Возитися з представленою стравою бажаючих мало. Деякі господині радять відразу на зиму зробити заготовки в банку. Така порада дозволить швидше приготування голубці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Для початку слід ознайомитися з набором необхідних інгредієнтів. Для представленого варіанту заготовки будуть потрібні:

  • вода;
  • 3 столові ложки солі;
  • столова ложка цукру;
  • петрушка;
  • корінь хрону;
  • капуста;
  • зерна гірчиці.

Процес заготовки

Тепер настала черга розібратися з основними порадами з приготування. Особливих складнощів ця заготовка не викличе, але сил може відняти досить багато. Заготівлю зможе зробити навіть кулінар початківець.

Спочатку потрібно ретельно промити капусту і вирізати з неї серцевину. Після цього качан потрібно помістити в каструлю, залити водою, посолити і поставити на нагрів. Через 5 хвилин після закипання слід зняти каструлю з плити і трохи охолодити.

З капустяних листів необхідно зрізати все потовщення. Найкраще діяти максимально гострим ножем. Працювати інструментом з тупим лезом буде досить складно.

Заздалегідь необхідно простерилізувати банки. Після цього на дно ємностей слід викласти хрін, горошини гірчиці і петрушку. Кожен лист капусти необхідно згорнути в специфічний рулет і покласти в банку. Надмірний тиск краще не створювати.

Далі слід зробити розсіл з розрахунку: на літр води 3 столові ложки солі і столову ложку цукру. Отриманим розчином необхідно залити капустяне листя, закрити банку кришкою.

Перед приготуванням самих голубців кожен капустяний лист необхідно промити під проточною водою. В іншому випадку голубці вийдуть сильно солоними.

Не вдається скопіювати.