Найпростіший рецепт дріжджового тіста для піци, яке “росте” в холодильнику, також воно підійде для пиріжків, біляшів, пирогів. Піца виходить дуже смачною, як з піцерії
Мої діти дуже люблять піцу. Я спробувала вже безліч рецептів, деякі з них були навіть дуже непоганими, але цей – перевершив усі. Піца виходить, як з справжньої піцерії.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Найпростіший рецепт дріжджового тіста для піци, яке “росте” в холодильнику, також воно підійде для пиріжків, біляшів, пирогів. Його можна замісити ввечері, а зранку пекти.
Склянка 250 мл
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 450 г (+/- 50 г).
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Вода (молоко, або пополовині) – 1 скл.
- Цукор – 2 ч. л. Сіль – 1 ч. л.
- Олія – 2 ст. л.
Начинка для піци – на ваш смак. Найчастіше використовується твердий сир, помідор, ковбаса, зелень.
Пакет целофановий – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
В мисці змішати борошно (400 г, решта досипати по потребі), сіль, цукор, дріжджі, влити теплу воду, вимісити тісто. Додати олію, замісити. Тісто помістити в пакет (беріть більший, щоб лишилося місце для росту) і вкінці зав’язати. Поставити в холодильник не менше як на 3 години, можна на ніч чи добу.
Тісто вийняти, вим’яти, поділити на дві піци, розкачати трішки качалкою, викласти на бляшку і розтягнути руками. Викласти начинку.
Поставити в розігріту духовку і пекти 10-15 хвилин при 200°С.
Рецепт – Oksana Voinarovska.
Смачного вам!