Подруга дала мені чудовий рецепт «Баклажани під шашлик». Вони такі смачні, що тепер баклажани закриваю лише за цим рецептом

Останнім часом стали популярними закрутки типу кабачки зі смаком шашлику чи баклажани під шашлик. Кабачки я вже так закрила, тепер черга за баклажанами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Баклажани за цим рецептом виходять настільки смачнезні, що словами не передати. Я спочатку зробила одну порцію, а потім побігла робити ще і другу.

Необхідні інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг.
  • Цибуля – 0,5 кг (можна і більше).
  • Часник – 1 шт.
  • Приправа до шашлику – 1 пачка.

Приготування:

Баклажани очистити від шкірки, розрізати навпіл, і більшими кусками (як на фото). Підсмажити на олії з двох боків (багато олії не лити).

Цибулю нарізати півкільцями. Часник нарізати пластинками.

Маринад:

  • Вода – 150 г.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 80 мл.

Покроковий рецепт приготування:

Все закип’ятити, щоб розчинилися цукор і сіль. Додати 80 мл. оцту, довести до кипіння, і залишити, щоб охолонуло.

В каструлю або миску викладаємо шарами : баклажани, цибуля, часник, приправа до шашлику, і т. д.

Залити овочі холодним маринадом, накрити і поставити вантаж (маринаду дуже мало, не хвилюйтеся, від вантажу його стане більше) і залишити в холодильнику на 12 годин.

Можна вже їсти, а можна закрити на зиму. Розкласти в стерилізовані банки, влити трошки маринаду, який залишився, і стерилізувати 10 хвилин (я ще вкутую до повного вистигання).

Рецепт – Юлія Належата.

Фото – Юлія Належата.

Смачного вам!