Кабачкова ікра з насиченим смаком, як з дитинства. Густенька, ароматна. Таку й на святковий стіл можна поставити і бутерброди діткам приготувати
Таку смачну кабачкову ікру я їла лише в дитинстві. Тепер сама навчилася її готувати, варю її щороку декілька порцій, але все одно розлітається дуже швидко. Спробуйте і ви цей рецепт, не пошкодуєте, бо дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 3 кг 500 г кабачків;
- 800 г моркви;
- 800 г цибулі;
- 1 ч. ложка червоного перцю;
- 30 г солі;
- 1,5 ст. ложки паприки;
- 3 ст. ложки цукру;
- 1 ч. ложка чорного перцю;
- 3оо г пасти томатної;
- 2 ст. ложки оцту;
- 230 г олії соняшникової.
Приготування:
Я стараюся завжди брати молоденькі кабачки, але, якщо у вас старі, тоді варто почистити їх від насіння.
Кабачки і цибулю ріжемо у вигляді кубиків. Моркву натираємо на велику тертку.
Нагріваємо сковорідку всипаємо цибулю. Обсмажуємо її до прозорості на невеличкому вогні і додаємо моркву.
Коли морква стане м’якою, відправляємо на сковорідку кабачки. Обсмажуємо їх трішки. Якщо відразу не влізуть всі, то можна обсмажити їх частинками, в залежності, якого розміру у вас сковорідка.
Перекладаємо овочі в каструлю, наливаємо олію і поміщаємо на вогонь.
Як закиплять, робимо вогонь менше, накриваємо кришкою, але не щільно. Варимо наші кабачки одну годину, періодично ретельно помішуючи.
Після цього кладемо томатну пасту і варимо ще 20 хвилин, також помішуючи періодично.
Наступним додаємо туди сіль, цукор, всі спеції та тримаємо на невеличкому вогні ще 5 хвилин.
Потім відразу знімаємо каструлю з вогню.
Овочі ретельно подрібнюємо за допомогою блендера.
А вже потім вливаємо оцет, і знову відправляємо каструлю на вогонь. Коли наша ікра закипить, то ми ще проварюємо її хвилин 10.
Потім розкладаємо ікру в заздалегідь гарно простерилізовані баночки, закручуємо потім простерилізованими кришками.
Коли ікра вже в баночках, ми їх перевертаємо і накриваємо теплою ковдрою.
якщо спробуєте хоч раз цей рецепт, то консервуватимете за ним постійно, бо смачнішої ікри я ще не їла.
Смачного!