Королівський рецепт овочевого асорті, кращого я ще не зустрічала. Краса в банках і смакота на столі

«Овочеве асорті» дуже корисна і смачна закрутка. Адже з однієї баночки дістаєш і огірочок, і помідорку, і перець, і капусточку. Смакота, краще не придумаєш.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Нещодавно побачила чудовий рецепт і вирішила спробувати, це щось неймовірне, кращого я ще не зустрічала. Тепер у мене краса в банках і смакота на столі.

Для маринаду потрібно:

  • Вода – 5 л.
  • Сіль – 7 ст. л.
  • Цукор – 2 склянки (200 мл).
  • Оцет – 400 мл.
  • Зварити маринад , оцет додати в кінці.

У кожну банку на дно кладемо:

  • Суміш перців – 5 горошинок.
  • Гвоздика – 1 бутон.
  • Перець духмяний – 2 шт.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • Петрушка – кілька гілочок.
  • Часник, кріп, цибуля-кільцями, листя хрону і смородини.

Викладаємо улюблені овочі у банки:

  • Огірочки.
  • Помідори.
  • Морква-кільцями.
  • Кабачок.
  • Цвітна капуста.
  • Білокачанна капуста.
  • Перець болгарський (четвертинки).
  • Перець чилі (шматочок).

Овочі в банці залити маринадом, стерилізувати 10-15 хвилин. Після чого – закрити банки.