Королівський рецепт овочевого асорті, кращого я ще не зустрічала. Краса в банках і смакота на столі
«Овочеве асорті» дуже корисна і смачна закрутка. Адже з однієї баночки дістаєш і огірочок, і помідорку, і перець, і капусточку. Смакота, краще не придумаєш.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Нещодавно побачила чудовий рецепт і вирішила спробувати, це щось неймовірне, кращого я ще не зустрічала. Тепер у мене краса в банках і смакота на столі.
Для маринаду потрібно:
- Вода – 5 л.
- Сіль – 7 ст. л.
- Цукор – 2 склянки (200 мл).
- Оцет – 400 мл.
- Зварити маринад , оцет додати в кінці.
У кожну банку на дно кладемо:
- Суміш перців – 5 горошинок.
- Гвоздика – 1 бутон.
- Перець духмяний – 2 шт.
- Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- Петрушка – кілька гілочок.
- Часник, кріп, цибуля-кільцями, листя хрону і смородини.
Викладаємо улюблені овочі у банки:
- Огірочки.
- Помідори.
- Морква-кільцями.
- Кабачок.
- Цвітна капуста.
- Білокачанна капуста.
- Перець болгарський (четвертинки).
- Перець чилі (шматочок).
Овочі в банці залити маринадом, стерилізувати 10-15 хвилин. Після чого – закрити банки.