Хрусткі і надзвичайно смачні огірочки по-баварськи
Цей рецепт відноситься до страв німецької кухні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і првада
Огірки, мариновані на зиму за цим рецептом, виходять пружними, хрусткими і неймовірно пікантними.
Інгредієнти (на 1 літрову банку):
- огірки;
- морква 0,5 шт;
- цибуля – 1 шт;
- часник – 3 зубчики;
- кріп;
- цукровий пісок – 2 ч. л;
- сіль – 1 ч. л;
- 9% -ний оцет – 50 мл.
Спосіб приготування
1. Вимочити огірки в холодній воді протягом 5-6 годин (можна залишити на ніч).
2. На дно стерилізованої банки викласти порізану кружальцями моркву, півкільцями – цибулю, зубчики часнику і кріп (трохи, досить однієї гілочки).
3. Огірки з обрізаними кінчиками щільно вкласти в банку, висипати туди сіль, цукор і влити оцет. Залити холодною водою.
4. Поставити банку в каструлю, налити води до плічок банки і пастеризувати протягом 3 хвилин з моменту закипання.
5. Загорнути і укутати до повного охолодження.
Смачного!