Баклажани по-грецьки: і зараз поїсти, і на зиму

Цей рецепт я привезла з Греції. Відразу готую багато баклажанів, щоб їсти відразу і закрити на зиму. Недолік консервації баклажанів по-грецьки тільки один – її можна зберігати тільки в холодильнику або холодному погребі, оскільки в маринаді присутня гвоздика, яка заважає бродінню і в тепла заготовка може покритися пліснявою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

А так баклажанова закуска – справжня смакота, від якої неможливо відірватися! Уже через кілька днів можна знімати пробу, але у мене починають пробувати вже на наступний день, не можуть витримати. Всі мої подруги вже випросили у мене рецепт! Тепер ділюся з вами.

Інгредієнти, які необхідні (поміститися все це у великий контейнер):

  • Баклажани – п’ять великого розміру або сім середнього
  • Часник – десять зубців.

Інгредієнти необхідні для маринаду:

  • Вода – півлітра;
  • Листя лаврові – п’ять штук;
  • Чорний перець – вісім горошин;
  • Оцет 9% – 80 мл;
  • Перець духмяний – чотири горошини;
  • Сіль кам’яна НЕ йодована – одна стол. ложка з верхівкою;
  • Гвоздика – чотири бутончика;
  • Мед – одна стол. ложка з гіркою;
  • Цукор – одна стол. ложка з гіркою;
  • Олія соняшникова – одна стол. ложка (бажано оливкова).

Баклажани по-грецьки: процес приготування

Всі інгредієнти для маринаду я з’єдную в каструлі, розміщую на вогонь і чекаю, коли закиплять. Після даю охолонути.

Баклажани очищаю від шкірки, ріжу на пластини, товщина яких приблизно 8-10 міліметрів, і солю. Відставляю в вбік на 20 хвилин.

Часник ріжу теж у вигляді тонких пластинок.

Виливаю сік, який виділили баклажани, і віджимаю їх руками. Потім обсмажую з однієї й іншої сторони до готового стану. вони повинні стати яскраво-золотистого відтінку. Охолоджую.

Баклажани складаю в контейнер, перекладаючи їх з пластинками часнику. Зверху виливаю маринад і розміщую мінімум на добу в холодильну камеру. Однак виражений смак вони набувають через 3-5 днів.