Якщо вдома скінчився хліб, а йти за ним не хочеться, швидко печу пишні бездріжджові хлібці на сковороді
Хліб в будинку зазвичай закінчується невчасно. Часто це виявляється незадовго до обіду або вечері, коли йти в магазин зовсім не хочеться. У таких випадках я швидко печу на сковороді хлібці. Цей продукт не вимагає використання дріжджів і випікання в духовці. Домашні хлібці виходять дуже смачними і пишними. У статті я поділюся їх рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Складові
Для приготування хлібців вам не знадобляться складні інгредієнти. Вони готуються з найпростіших продуктів, які є на кухні в кожної господині. Вам знадобляться:
- борошно — 2 склянки;
- яйце — 1 штука;
- цукор — 1 столова ложка;
- кефір — 4 столові ложки;
- сіль і сода — по чайній ложці.
Підготуйте також велику чавунну сковороду для обсмажування.
- Готуємо тісто
- Випікаємо
- Подаємо на стіл
Готуємо тісто
Насипте борошно в миску. Додайте яйце, кефір і цукор. Добре перемішайте інгредієнти. Потім додайте сіль і соду. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і однорідним. Я роблю з тіста круглі коржі, схожі на оладки або сирники. Але ви можете надати хлібці будь-яку форму на свій смак.
Випікаємо
Бездріжджові хлібці готуються без масла. Вам потрібно лише дуже добре прогріти сковорідку. Потім покладіть в неї сформовані вироби з тіста. Обсмажуйте хлібці з двох сторін, поки їх поверхня не стане золотистою.
Подаємо на стіл
Подавайте хлібці на стіл в якості заміни звичайних хлібобулочних виробів. Ви можете також використовувати цей продукт для приготування салатів. Деякі рецепти холодних закусок передбачають використання хлібців.