Виглядає приголомшливо. Випросила у свекрухи рецепт її фірмового торта «Капітанське танго»

Днями свекруха поділилася зі мною рецептом торта «Капітанське танго». Десерт дуже смачний і ніжний. Шоколад, кава і лікер роблять смак випічки приголомшливим. Цим тортом можна прикрасити святковий стіл. Десерт не залишить гостей байдужими.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти для бісквіта

Підготуйте:

  • 3 яйця.
  • 185 г цукру.
  • 75 мл олії.
  • 75 мл води.
  • 150 г борошна.
  • 5 г розпушувача.
  • 1 пачку круглого печива.
  • 20 г какао-порошку.

Інгредієнти для масляного пудингу

Буде потрібно:

  • 250 г цукру.
  • 3 жовтки.
  • 700 мл молока 3,2%.
  • 40 г борошна.
  • 10 г ванільного цукру.
  • 75 г картопляного борошна.
  • 180 мл яєчного лікеру.
  • 200 г вершкового масла.

Інгредієнти для крему

Необхідно підготувати:

  • 500 мл вершків 30%.
  • 2 пачки згущувача для сметани.
  • 60 г цукрової пудри.
  • 20 г кави.
  • 200 мл води.
  • 20 г цукру.
  • Какао-порошок для прикраси.

Приготування бісквіта

За допомогою міксера збиваємо білки до утворення твердих піків. Поступово додаємо цукор і жовтки. Зменшуємо швидкість міксера і виливаємо в миску воду і масло. Сюди ж просіюємо борошно.

Додаємо розпушувач і какао-порошок, перемішуємо масу міксером. Застеляємо деко пекарської папером і виливаємо сюди тісто. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів. Випікаємо корж 30-35 хвилин. Остуджуємо бісквіт.

Приготування масляного пудингу

Кип’ятимо в каструлі половину молока. Додаємо цукор. У невелику миску виливаємо жовтки. Сюди ж додаємо ванільний цукор, борошно і другу частину молока. Ретельно перемішуємо вміст миски.

Додаємо цю масу до киплячого молока. Варимо до загустіння. Остуджуємо пудинг. Збиваємо масло. Поступово додаємо до нього холодний пудинг.

Чи не припиняємо збивати масу. Обережно додаємо яєчний лікер. Перемішуємо інгредієнти.

Приготування торта

У мисці змішуємо каву і цукор. Додаємо гарячу воду. Перемішуємо і охолоджуємо масу. Половиною вмісту миски заливаємо бісквіт. Поверх коржа викладаємо 2/3 частини масляного пудингу.

Вирівнюємо поверхню торта. Посипаємо перший шар десерту какао-порошком. Замочуємо печиво в каві і викладаємо його поверх бісквіта з начинкою. Покриваємо останній шар торта залишилася частиною пудингу. Прибираємо десерт в холодильник.

Вирівнюємо поверхню торта. Посипаємо перший шар десерту какао-порошком. Замочуємо печиво в каві і викладаємо його поверх бісквіта з начинкою. Покриваємо останній шар торта залишилася частиною пудингу. Прибираємо десерт в холодильник.

Збиваємо холодні вершки. Додаємо цукрову пудру, змішану з загустителем для сметани. Покриваємо торт кремом. Посипаємо десерт какао-порошком.