Відкрила баночку баклажанів, яку принесла свекруха, а з неї — аромат шашлику: такої смакоти я ще не їла
У минулому році свекруха пригостила мене своїми консервованими баклажанами. Відкривши ввечері банку, я була здивована. Аромат страви був оригінальним. Саме так пахне шашлик на природі. Смак теж не підвів, такої смакоти я ніколи ще не їла. На наступний ранок я побігла до свекрухи просити рецепт цього неймовірного страви. Сьогодні я вирішила поділитися з вами секретом приготування консервованих баклажанів з ароматом шашлику.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти, які вам будуть потрібні:
- помідори — 1 кг;
- головка часнику -1 шт .;
- баклажани — 1 кг;
- свіжа зелень — за бажанням;
- соняшникова олія;
- болгарський перець (червоний) — 1 кг;
- сіль — 2 ст. л .;
- цибуля ріпчаста — 700 г;
- 9% -й оцет — 90 мл;
- приправа для шашликів — 2 ст. л .;
- цукор — 3 ст. л .;
- чорний перець (мелений) — половина чайної ложки.
Спосіб приготування
Наріжте баклажани кільцями шириною близько 1 см. Обсмажте їх з двох сторін до рум’яної і покладіть в миску.
Наріжте цибулю півкільцями, а перець і помідори — шматочками. Пропустіть часник через прес.
Обсмажте перець з кожного боку.
Покладіть в одну ємність баклажани, помідори, цибуля і перець. Додайте часник і перемішайте.
Змішайте в тарілці сіль, цукор і приправи.
Додайте в овочі спеції і 90 мл оцту. Перемішайте, поставте в холодильник на 7 годин, щоб овочі пустили сік.
Розкладіть овочі в банки, залийте їх соком і накрийте кришками.
Покладіть на дно каструлі рушник. Зверху поставте банки. Налийте в каструлю води так, щоб банки перебували у воді по шийку.
Стерилізують банки протягом 30 хвилин після закипання.
Закрутіть кришки, переверніть банки і залиште їх остигати.