Відкрила баночку баклажанів, яку принесла свекруха, а з неї — аромат шашлику: такої смакоти я ще не їла

У минулому році свекруха пригостила мене своїми консервованими баклажанами. Відкривши ввечері банку, я була здивована. Аромат страви був оригінальним. Саме так пахне шашлик на природі. Смак теж не підвів, такої смакоти я ніколи ще не їла. На наступний ранок я побігла до свекрухи просити рецепт цього неймовірного страви. Сьогодні я вирішила поділитися з вами секретом приготування консервованих баклажанів з ароматом шашлику.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти, які вам будуть потрібні:

  • помідори — 1 кг;
  • головка часнику -1 шт .;
  • баклажани — 1 кг;
  • свіжа зелень — за бажанням;
  • соняшникова олія;
  • болгарський перець (червоний) — 1 кг;
  • сіль — 2 ст. л .;
  • цибуля ріпчаста — 700 г;
  • 9% -й оцет — 90 мл;
  • приправа для шашликів — 2 ст. л .;
  • цукор — 3 ст. л .;
  • чорний перець (мелений) — половина чайної ложки.

Спосіб приготування

Наріжте баклажани кільцями шириною близько 1 см. Обсмажте їх з двох сторін до рум’яної і покладіть в миску.

Наріжте цибулю півкільцями, а перець і помідори — шматочками. Пропустіть часник через прес.

Обсмажте перець з кожного боку.

Покладіть в одну ємність баклажани, помідори, цибуля і перець. Додайте часник і перемішайте.

Змішайте в тарілці сіль, цукор і приправи.

Додайте в овочі спеції і 90 мл оцту. Перемішайте, поставте в холодильник на 7 годин, щоб овочі пустили сік.

Розкладіть овочі в банки, залийте їх соком і накрийте кришками.

Покладіть на дно каструлі рушник. Зверху поставте банки. Налийте в каструлю води так, щоб банки перебували у воді по шийку.

Стерилізують банки протягом 30 хвилин після закипання.

Закрутіть кришки, переверніть банки і залиште їх остигати.