Спеціально для цього тортика купую 2 кг бананів. Простий, красивий і смачний десерт
Варто визнати, але в моїй родині всі дуже сильно люблять банани. Так що найчастіше в якості десерту я роблю особливий торт з цим фруктом. Для нього мені спеціально доводиться купувати пару кілограмів бананів, але повірте, витрачених грошей зовсім не шкода. У цій статті я хочу поділитися з вами рецептом цього приголомшливого ласощі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Необхідні інгредієнти
- 7 яєць;
- 180 грам цукру;
- 1 упаковку ванільного цукру;
- цедру 1 лимона;
- 130 грам борошна;
- 20 грам какао;
- 30 грам масла.
Додатково для приготування крему я беру:
- 500 мл молока;
- 150 грам цукру;
- 50 грам порошку для приготування ванільного пудингу;
- 2 яєчних жовтки;
- 150 грам шоколаду;
- 250 грам вершкового масла;
- 2 кг бананів.
Також готую глазур з 50 грам вершкового масла і маргарину і 100 грам шоколаду.
Приготування бісквіта
Насамперед мені потрібно зробити бісквіт на мою улюбленим рецептом. Для цього збиваю між собою жовтки, 60 г цукру, а також ванільний цукор і терту цедру лимона. Потім цукор, що залишився збиваю з білками. З’єдную з жовткова масою. Додаю борошно і какао. В кінці в тісто викладаю масло. Має вийти однорідне гладке полужидкое тісто без грудочок.
Тісто виливаю в форму для запікання, застелена пергаментом, а потім ставлю в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Витягаю з духовки, охолоджую і злегка змочую сиропом з цукру і води (змішати в рівних пропорціях і закип’ятити).
Приготування торта
Тепер, коли бісквіт готовий, я починаю займатися кремом. Для цього 2/3 наявного молока доводжу до кипіння в каструлі. Іншу частину молока збиваю разом з жовтками і порошком для приготування пудингу. Цю суміш виливаю в каструлю.
Перемішую 1-2 хвилини, щоб маса злегка загусла. Тим часом розтоплюю шоколад на водяній бані і змішую його з цукром і ще теплим молоком. Масло нарізаю кубиками, викладаю в каструлю і добре перемішую. Виходить дуже густий крем.
Змащую бісквіт кремом, потім поверх додаю другий корж. Його я теж покриваю тонким шаром крему. Очищаю банани, нарізаю їх скибочками і викладаю зверху.
Розподіляю залишки крему по бананів, а потім заливаю все шоколадною глазур’ю, для приготування якої необхідно розтопити на водяній бані шоколад і масло. Даю тортика кілька годин для застигання в холодильнику, а потім нарізаю на шматочки і подаю до столу. Виходить дуже смачний і оригінальний десерт, який неймовірно сильно люблять мої діти.