Спеціально для цього тортика купую 2 кг бананів. Простий, красивий і смачний десерт

Варто визнати, але в моїй родині всі дуже сильно люблять банани. Так що найчастіше в якості десерту я роблю особливий торт з цим фруктом. Для нього мені спеціально доводиться купувати пару кілограмів бананів, але повірте, витрачених грошей зовсім не шкода. У цій статті я хочу поділитися з вами рецептом цього приголомшливого ласощі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Необхідні інгредієнти

  • 7 яєць;
  • 180 грам цукру;
  • 1 упаковку ванільного цукру;
  • цедру 1 лимона;
  • 130 грам борошна;
  • 20 грам какао;
  • 30 грам масла.

Додатково для приготування крему я беру:

  • 500 мл молока;
  • 150 грам цукру;
  • 50 грам порошку для приготування ванільного пудингу;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 150 грам шоколаду;
  • 250 грам вершкового масла;
  • 2 кг бананів.

Також готую глазур з 50 грам вершкового масла і маргарину і 100 грам шоколаду.

Приготування бісквіта

Насамперед мені потрібно зробити бісквіт на мою улюбленим рецептом. Для цього збиваю між собою жовтки, 60 г цукру, а також ванільний цукор і терту цедру лимона. Потім цукор, що залишився збиваю з білками. З’єдную з жовткова масою. Додаю борошно і какао. В кінці в тісто викладаю масло. Має вийти однорідне гладке полужидкое тісто без грудочок.

Тісто виливаю в форму для запікання, застелена пергаментом, а потім ставлю в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Витягаю з духовки, охолоджую і злегка змочую сиропом з цукру і води (змішати в рівних пропорціях і закип’ятити).

Приготування торта

Тепер, коли бісквіт готовий, я починаю займатися кремом. Для цього 2/3 наявного молока доводжу до кипіння в каструлі. Іншу частину молока збиваю разом з жовтками і порошком для приготування пудингу. Цю суміш виливаю в каструлю.

Перемішую 1-2 хвилини, щоб маса злегка загусла. Тим часом розтоплюю шоколад на водяній бані і змішую його з цукром і ще теплим молоком. Масло нарізаю кубиками, викладаю в каструлю і добре перемішую. Виходить дуже густий крем.

Змащую бісквіт кремом, потім поверх додаю другий корж. Його я теж покриваю тонким шаром крему. Очищаю банани, нарізаю їх скибочками і викладаю зверху.

Розподіляю залишки крему по бананів, а потім заливаю все шоколадною глазур’ю, для приготування якої необхідно розтопити на водяній бані шоколад і масло. Даю тортика кілька годин для застигання в холодильнику, а потім нарізаю на шматочки і подаю до столу. Виходить дуже смачний і оригінальний десерт, який неймовірно сильно люблять мої діти.