Навчилася готувати ковбасу в духовці, магазинну не купую більше

Всім господарочкам однозначно сподобається цей рецепт домашньої ковбаси. Апетитна і рум’яна на вигляд, вона виходить ситною, ніжною, соковитою і ароматною на смак. Її можна подати як гарячою, так і холодною, оскільки вона однаково смачна в будь-якому вигляді. Ділюся рецептом, через який я відмовилася від магазинної ковбаси.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

  • 750 грам свинячої грудки і 250 грам вирізки або ж 500 грам бекону і стільки ж свинячої вирізки.
  • Чорний перець — 3 грами.
  • Часник — 1-2 зубчики.
  • Насіння гірчиці — 1 чайна ложка.
  • Мелений коріандр — 2 грами.
  • Цукор — 3 грами.
  • Сіль — 15 грам.
  • Мелений духмяний перець — 1,5 чайні ложки.
  • Вода або пиво — 300-350 мілілітрів.
  • Оболонка для приготування ковбаси.

Підготовка інгредієнтів

Промийте та висушіть свинячу грудку і вирізку. Після чого розріште свинячу вирізку на дві частини. Одну з них перейдіть через м’ясорубку, встановивши насадку з великими отворами, а другу разом з грудкою наріжте кубиками. Все м’ясо викладіть в глибоку миску.

Зубчики часнику після очищення пропустить через часниковий прес і додайте до м’яса. Також всипите в миску сіль, запашний і чорний перець, насіння гірчиці, коріандр і цукор. Влийте пиво і перемішуйте міксером до отримання дуже липкою м’ясної суміші.

Перекладіть її в каструлю. Накрийте кришкою і на 8-10 годин приберіть в холодильник.

Формування ковбаси

Встановіть на м’ясорубку спеціальну насадку і наповніть фаршем оболонки, зв’язавши кінці харчової ниткою.

Скачайте ковбаси у вигляді равликів і в місцях, де скупчилися бульбашки повітря проколіть виделкою. Перекладіть на листи, змащені олією.

Запечіть ковбасу в духовці при температурі 175 градусів протягом однієї години і подавайте на стіл, нарізавши на часточки. Смачного.