Категорії
Поради

Бісквітний сливовий пиріг за бабусиним рецептом

Сливовий пиріг простий у приготуванні. Він сподобається як дорослим, так і дітям.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти на форму діаметром 18-20 см (у мене 18):

  • Сливи — 400 г без кісточки + —
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 190 г
  • Ванільний цукор — 8 г
  • Яйця — 2 шт
  • Молоко — 160 мл
  • Борошно пшеничне — 200 г
  • Сода — 1/2 ч.л (або розпушувач — 1,5 ч.л)

Приготування:

1. Сливи розріжте на 2 частини, вийміть кісточки і наріжте м’якоть на тонкі часточки.

2. М’яке вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром.

3. По одному додайте яйця, ретельно збийте масу до однорідності.

4. Далі влийте молоко, збийте інгредієнти до однорідності.

5. Борошно з’єднайте з розпушувачем (або содою) і в 2-3 етапи додайте до рідких інгредієнтів. Збийте тісто до однорідності.

6. Підготуйте форму для випічки. Дно застеліть папером, борти змастіть маслом або також застеліть папером.

7. Викладіть у форму половину тіста.

8. На тісто викладіть половину нарізаних слив.

9. На сливи викладіть другу половину тіста, на тісто викладіть решту слив.

10. Випікайте пиріг при 180 С близько 50-60 хв. Час випічки залежить від розміру форми і вашої духовки. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

11. Готовий пиріг остудіть у формі, потім вийміть. Смачного!